Μιλώντας με τους ανθρώπους της „Tomorrowland“

0
Μιλώντας με τους ανθρώπους της „Tomorrowland“

Tomorrowland είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο. Κάθε DJ θέλει να παίξει εκεί, κάθε λάτρης των πάρτι θέλει να είναι εκεί. Αυτό είναι το ιερό έδαφος για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πτήσεις για πάρτι από όλο τον κόσμο που κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών κάθε χρόνο γεμάτες με εκείνες που επιδίδονται σε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο μαγεία, ενότητα και πολλή αγάπη.

Με 600.000 ανθρώπους απλωμένα σε τρία τρελά Σαββατοκύριακα και μια σύνθεση του who is who στη μουσική σκηνή, τα πλήθη είδαν Αφροτζάκ, Charlotte White, hardwell, Steve Aoki, Ταγματάρχης Λέιζερκαι W&W για να αναφέρω μόνο μερικά. Το φετινό θέμα «The Reflection of Love» απλώθηκε σε όλο το φεστιβάλ. Από περίτεχνα σκηνικά, τρελά κοστούμια, αγαπημένους ανθρώπους και κυρίως σπουδαίους ανθρώπους που εργάζονται στα παρασκήνια για να γίνουν τα πάντα. Τι καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε όλα αυτά από το να μιλήσετε με αυτούς τους ανθρώπους και να γνωρίσετε την ιστορία τους; Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου συναντήσαμε πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους. Αυτές είναι οι ιστορίες τους.

Ένα από τα άτομα που γνωρίσαμε ήταν Gaetan van lisebetten. Παρείχε μαθήματα DJ για την Coca Cola σε ένα από τα στέκια τους. Ο κόσμος μπορούσε να είναι ο δικός του DJ σε μια Silent disco. Και ο Γκαετάν παρείχε τη βοήθεια που χρειαζόταν το ανυπόμονο πλήθος του πάρτι. Όταν τον ρωτήσαμε τι πιστεύει για το Tomorrowland και γιατί είναι εδώ, είχε να πει τα εξής:

Συναντηθήκαμε Gaelle D. όταν δούλευε στο One World Radio. Είχε να πει τα εξής:

«Tomorrowland σημαίνει μαγεία, ευτυχία, αγάπη, ενότητα όλων των χωρών. Πριν από μερικά χρόνια εργάστηκα σε μια εταιρεία στον τομέα των εκδηλώσεων ως promo boy για την Coca Cola. Μέσω ενός φίλου ήρθα σε επαφή και χρειάζονταν έναν DJ με την εμπειρία μου. Ήμουν τυχερός που μπόρεσα να παρέχω αυτήν την υπηρεσία. Από μικρός με γοήτευε η μουσική. Όταν καθόμουν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου των γονιών μου άκουγα ήδη μουσική από τα ακουστικά μου. Ήταν εδώ όπου άρχισα να αναμιγνύω κομμάτια στο μυαλό μου πριν ακόμα καταλάβω ότι υπάρχουν dj. Όταν ήμουν 10 χρονών έλαβα το πρώτο μου mixtape. Ακόμα καλύτερα οι γονείς μου γνωρίστηκαν σε μια ντίσκο».

«Για μένα είναι η πρώτη φορά εδώ, αλλά αυτό δεν είναι το είδος της μουσικής μου. Αλλά από το Βέλγιο πρέπει να είσαι εκεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου. Έρχονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο και αυτό είναι υπέροχο, αλλά νιώθω ότι πολλοί από αυτούς δεν χορεύουν. Ασχολούμαι κυρίως με άλλες μουσικές αλλά μου αρέσει πολύ και η techno. Εδώ είναι αστείο να βλέπεις ότι οι dj παίζουν διαφορετικά σε σύγκριση με μικρότερα γεγονότα όταν τους βλέπεις. Η Charlotte de Witte για παράδειγμα θα παίξει απόψε, αλλά θα είναι τόσο διαφορετικό όταν παίζει σε ένα μικρό κλαμπ. Για μένα, μου αρέσει πάντα να χορεύω όταν ακούω καλή μουσική. Χθες μου άρεσε πολύ το Dax J B2B Kobosil.”

Αργότερα εκείνη την ημέρα καθίσαμε μαζί Έντιθ Κ. Δούλευε ασφάλεια στο στάδιο του Core.

«Δουλεύω στην επιχείρηση ασφάλειας εδώ και αρκετό καιρό. Είμαι εδώ μόνο για τα χρήματα. Η αγαπημένη μου μουσική είναι το metal. Είμαι μεταλλαγμένος κατά καιρούς. Είναι υπέροχο να βλέπεις ότι ο κόσμος απολαμβάνει τη μουσική και την ατμόσφαιρα. Αλλά εγώ ο ίδιος θα απολαμβάνω το “Wacken” του χρόνου, δηλαδή μουσική. Ωστόσο, θα μπορούσα να έχω χειρότερη λεπτομέρεια ασφαλείας αυτή τη στιγμή.»

Καθώς περπατούσαμε πάνω από το φεστιβάλ πέφταμε Φέλιξ Λ που πουλούσε παγωτό. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση:

«Λατρεύω το Tomorrowland και είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ήμουν εδώ μια φορά στο παρελθόν ως επισκέπτης, αλλά τώρα το να δουλεύω εδώ είναι ένα διαφορετικό συναίσθημα. Απολαμβάνω τη μουσική και την ατμόσφαιρα. Τόσους υπέροχους ανθρώπους που συναντάς ενώ εργάζεσαι, τους οποίους δεν θα γνώριζα ως τακτικός επισκέπτης. Φυσικά υπάρχει διαφορά μεταξύ φιλοξενούμενου και εργαζόμενου. Έχουμε πρόγραμμα και συγκεκριμένες δεσμεύσεις αλλά δεν είναι όλα άσχημα. Ακούγοντας κάποια υπέροχη μουσική βγάζω κάποια χρήματα από την πλευρά μου.»

Τελευταία μιλήσαμε Μίρα Σ. ένας φωτογράφος τρέχει από σκηνή σε σκηνή:

«Είμαι τόσο ευγνώμων που είμαι μέλος μιας από τις καλύτερες ομάδες μέσων ενημέρωσης στον κόσμο. Μου πήρε λίγο χρόνο για να φτάσω εκεί, αλλά αυτό είναι να ζήσω το όνειρο. Μην με παρεξηγείτε, είναι μια δύσκολη δουλειά να μεταφέρετε όλο αυτό τον εξοπλισμό από σκηνή σε σκηνή. Το απολαμβάνω πολύ, με κρατάει σε φόρμα χαχα. Όχι σοβαρά έχει σκαμπανεβάσματα αλλά ως επί το πλείστον είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βλέπω μερικούς καταπληκτικούς καλλιτέχνες και το καλύτερο από όλα βγάζω μερικές απίστευτες φωτογραφίες τους. Έχω ένα πρόγραμμα για το πού να είμαι και την ώρα, και μετά είναι στο χέρι μου να κάνω μερικές απίστευτες λήψεις. Στο τέλος βγάζω μερικές χιλιάδες φωτογραφίες για να διαγράψω τις περισσότερες χαχα. Τέλος πάντων πρέπει να τρέξω στο επόμενο στάδιο. Απολαύστε το Tomorrowland.“

Ήταν τιμή μου να μιλήσω με αυτούς τους ανθρώπους. Όλοι ήταν εξαιρετικά φιλικοί και πήραν το χρόνο τους για εμάς. Και πάλι, θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε που κάθονταν μαζί μας. Συχνά παραβλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους όταν πηγαίνουμε σε ένα φεστιβάλ. Για εμάς μερικές φορές είναι αόρατα ή τα θεωρούμε δεδομένα. Αλλά χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δεν θα υπήρχε Tomorrowland. Ευχαριστούμε αυτούς τους αφανείς ήρωες που μας έκαναν ακόμη δυνατό να απολαύσουμε αυτό το καταπληκτικό φεστιβάλ.

Schreibe einen Kommentar