Το Clocks in Motion ερμηνεύει την Oneira της Jennifer Bellor

0
Το Clocks in Motion ερμηνεύει την Oneira της Jennifer Bellor

Η σημερινή πρεμιέρα του βίντεο μας έρχεται από Ρολόγια σε κίνησηένα σύνολο κρουστών που αποτελείται από Τζον Κόρκιλ, Christopher G. Jonesκαι Sean Kleve. Το δεύτερο άλμπουμ τους, Oneiraείναι κυκλοφορήσει τώρα στο Aerocade Music και περιλαμβάνει τη μουσική του συνθέτη με έδρα το Λας Βέγκας Τζένιφερ Μπέλορ.

Το άλμπουμ γεννήθηκε από το σύνολο „Κατάστημα ρολογιώνπρωτοβουλία: ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για τη δημιουργία νέων έργων για κρουστά με έναν μόνο συνθέτη για μια εκτεταμένη περίοδο συνεργασίας. Ως συνθέτης του Clock Shop, η Jennifer Bellor ανέπτυξε τα τρία έργα Oneira με το σύνολο κρουστών του Μάντισον του Ουισκόνσιν μεταξύ 2018 και 2021.

Ως κεντρικό στοιχείο του άλμπουμ, το 11λεπτο τίτλο έργο είναι «εμπνευσμένο από εικονικούς κόσμους και όνειρα», σύμφωνα με τον Bellor. Τα μυριάδες ξύλινα και μεταλλικά ηχόχρωμα των κρουστών οργάνων σφύρα και οι μεταβλητοί συντονισμοί τους ζωντανεύουν από ένα εκπληκτικό μουσικό βίντεο κινουμένων σχεδίων από Κριστίν Μπάνα.

Jennifer Bellor--Φωτογραφία Mark Maryanovich

Jennifer Bellor–Φωτογραφία Mark Maryanovich

Δείτε τι είχε να πει η Jennifer Bellor για την έμπνευση πίσω από τη σύνθεση:

Όταν έκανα μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για το «oneira», το μόνο site που τράβηξε την προσοχή μου ήταν αυτή η σελίδα που παρουσίαζε το ελληνικό συγκρότημα «Oneira» και στην περιγραφή του τίτλου τους, η Oneira περιγράφεται ως «ένα όνειρο εμπλουτισμένο από τις εμπειρίες και τα συναισθήματα του καθενός από τα μέλη του, αποτέλεσμα των αντίστοιχων καταβολών, ταξιδιών, παραδόσεων». Αυτή η περιγραφή μου είχε απήχηση, αφού φανταζόμουν το καθένα από τα μέρη μόνο του να έχει τη δική του ταυτότητα και χαρακτήρα, με τα σφυρί να είναι εργαλεία και τα πληκτρολόγια διαφορετικά υλικά/χρώματα. Όταν ενώνονται, δημιουργούν αυτή τη συνυφασμένη μελωδική δομή που, για μένα, αντιπροσωπεύει έναν εικονικό κόσμο.

Και να τι είπε η εμψυχώτρια Christine Banna για τη δημιουργία του κόσμου επιστημονικής φαντασίας στο μουσικό βίντεο:

Η ιδέα για το «Oneira» προήλθε ως άμεση απάντηση στη μουσική. Πήρα τη σύνθεση της Jen και τη μελέτησα πριν ξεκινήσω τη διαδικασία σύλληψης του animation. Αφήνω την ανταπόκρισή μου στη μουσική να εξελιχθεί οργανικά. Από την αρχή, τα κρουστά ένιωθα σαν να είχαν έναν κρυστάλλινο ήχο, οπότε ήξερα ότι τα κρύσταλλα θα ήταν μια ουσιαστική πτυχή της αφήγησης και των οπτικών… Από εκεί, άρχισα να αναπτύσσω έναν χαρακτήρα που πετάχτηκε σε ένα ταξίδι για να αντικατοπτρίσει τη ροή και την αλλαγή στην ίδια τη σύνθεση. Η επιστημονική φαντασία ένιωθα σαν ένα είδος που θα μου έδινε μεγάλη ελευθερία αισθητικά και αφηγηματικά, και με αυτούς τους αρχικούς σπόρους, άρχισα να εξερευνώ, να ερευνώ και να σχεδιάζω.

Μπορείτε να πιάσετε το Oneira Εμφάνιση κυκλοφορίας άλμπουμ ζωντανά στο Constellation Chicago ή μέσω ζωντανής ροής την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 στις 8:30 μ.μ. CDT. Πληροφορίες εισιτηρίων εδώ.

Σχετικά με την Jennifer Bellor

Η συνθέτρια Jennifer Bellor με έδρα το Λας Βέγκας έχει περιγραφεί ως «αυτή η σπάνια συνθέτρια του οποίου η μουσική καταφέρνει να ακούγεται άμεσα και να έχει συναισθηματική απήχηση χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην πολυπλοκότητά της». (textura) Η μουσική του Bellor έχει παρουσιαστεί από την Εθνική Όπερα της Ουάσιγκτον, την Ορχήστρα American Composers, τη Γυναικεία Τζαζ Ορχήστρα του Σιάτλ, τη Φιλαρμονική του Λας Βέγκας, το Clocks in Motion, το Transient Canvas, το Eastman New Jazz Ensemble, το UNLV Wind Orchestra, το Eastman Saxophone Project, το Elevate Ensemble και πολλοί άλλοι στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό. Η Jennifer Bellor είναι στη σχολή μουσικής σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, στο Λας Βέγκας, και καλλιτεχνική διευθύντρια της νέας μουσικής σειράς Nextet.

Σχετικά με το Clocks in Motion

Χαιρετισμένο ως «τίποτα λιγότερο από αξιοσημείωτο» (ClevelandClassical.com) και «η πιο συναρπαστική προσθήκη στην κλασική μουσική σκηνή του Μάντισον» (The Isthmus), το Clocks in Motion είναι ένα κουαρτέτο κρουστών που εκτελεί νέα μουσική, κατασκευάζει πολλά από τα δικά του όργανα και καταρρίπτει τα όρια του παραδοσιακού συναυλιακού προγράμματος. Με ατρόμητο και ασυμβίβαστο αυτί στον προγραμματισμό του προκλητικού και περιπετειώδους ρεπερτορίου των σύγχρονων συνόλων κρουστών, το Clocks in Motion ερμηνεύει κλασικά κομμάτια του περασμένου αιώνα μαζί με έργα που έχουν παραγγείλει πρόσφατα.

Το Clocks in Motion, όχι μόνο γνωστό ως ένα δεξιοτεχνικό σύνολο, εργάζεται με πάθος για να εκπαιδεύσει το νεανικό κοινό μέσω masterclasses, residencies, παρουσιάσεων και σχολικών συνελεύσεων. Τα μεμονωμένα μέλη του μοναδικού σετ δεξιοτήτων και των ειδικοτήτων του Clocks in Motion περιέχουν έναν εντυπωσιακό συνδυασμό μουσικών στυλ, όπως ροκ, τζαζ, σύγχρονη κλασική μουσική, ορχηστρικά κρουστά, εμβατήρια κρουστά και στυλ παγκόσμιας μουσικής. Το Clocks in Motion αποδίδει περήφανα χρησιμοποιώντας Marimba One marimbas και vibraphones.

I CARE IF YOU LISTEN είναι ένα συντακτικά ανεξάρτητο πρόγραμμα του American Composers Forum, που χρηματοδοτείται από γενναιόδωρους χορηγούς και θεσμική υποστήριξη. Οι απόψεις που εκφράζονται είναι αποκλειστικά του συγγραφέα και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν τις απόψεις της ICIYL ή της ACF.

Ένα δώρο στο ACF βοηθά στην υποστήριξη του έργου του ICIYL. Για περισσότερα σχετικά με το ACF, επισκεφθείτε το Ενότητα «Στο ACF». ή composersforum.org.

Schreibe einen Kommentar