Cuecliché Talk About New ‚The Cliché EP‘ – Catchy Riffs που επιστρέφουν στις αρχές της δεκαετίας του 2000

0
Cuecliché Talk About New ‚The Cliché EP‘ – Catchy Riffs που επιστρέφουν στις αρχές της δεκαετίας του 2000

Ο Terry Rytz του Cuecliche εμπνεύστηκε να δημοσιεύσει μια διαφήμιση «ζητούνται μουσικοί». Gumtreeμετά από ακουστική Αναβοσβήνει 182 παράσταση που είχε δει Συμπόσιο εγγραφές. Μετά από αυτό που το συγκρότημα περιγράφει τώρα ως «πολλές ψεύτικη αυγή», συνάντησε τελικά τον Τζέικ σε ένα μπαρ στο Λονδίνο, με τους δυο τους να δένουν αμέσως με μια κοινή αγάπη για τα νέα συγκροτήματα Pop Punk της δεκαετίας του 2000. η προαναφερθείσα 182, Μπόουλινγκ για σούπα και Άθροισμα 41.

«Είχαν περάσει 9 χρόνια από τότε που ήμουν για τελευταία φορά σε ένα συγκρότημα 182 συναυλία, αποφάσισα να το δοκιμάσω ξανά», θυμάται ο Terry σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το, Για την αγάπη των συγκροτημάτων.

«Γνωριστήκαμε σε μια παμπ στο Angel και τα πήγαμε υπέροχα και 2 μέρες μετά τη συνάντηση γράψαμε Μια Τελευταία Ευκαιρία μαζί. Στη συνέχεια, ο Τζέικ έφερε τον δια βίου φίλο του Τζέισον Σάγιερς στα ντραμς και το συγκρότημα γεννήθηκε.

«Εγώ, παίζω μπάσο και τραγουδάω, ο Jake Leigh παίζει κιθάρα και τραγουδάει, μετά είναι ο Jason στα ντραμς».

Ο Terry και ο Jake ξεκίνησαν αρχικά να γράψουν τραγούδια με αυτό το κλισέ αλλά πιασάρικο έλξη Pop Punk των 00, όπου ήταν και το όνομα Cueclichείναι αρχικά ξεπήδησε από.

«Το όνομα είναι στην πραγματικότητα κάτι που μου έχει κολλήσει στο μυαλό από τότε που ήμουν 15 ετών και πήγαινα σε βραδιές συγκροτημάτων στο δημαρχείο της περιοχής μου. Γκρίνιαζα ότι κάθε μπάντα ακουγόταν το ίδιο. cliché τότε το επόμενο κλισέ, μετά cue το επόμενο κλισέ: τρία, δύο, ένα, σύνθημα κλισέ», λέει με ένα ειρωνικό χαμόγελο. «Και έτσι ήρθε το όνομα, Cueclichείναι

Παρά τις κοινές επιρροές, οι 3 σύντροφοι της μπάντας συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι έφτιαχναν μουσική με τον δικό τους, πολύ χαρακτηριστικό ήχο. Εντάξει, μπορείτε ακόμα να ακούσετε τις αντηχήσεις των πιασάρικων riff που φτάνουν πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 2000, καθώς και εκείνες τις γνώριμες μελωδίες που σημάδεψαν αυτές τις μπάντες του new wave και τις έκαναν όλο και πιο δημοφιλείς, μόνο που τώρα διακόπτονται συχνά από τεράστια σόλο κιθάρας που γεννήθηκαν πολύ βαρύτερων επιρροών.

Οδός Κουεκλισέ

„Είναι πραγματικά στο κλασικό ροκ του“, αποκαλύπτει ο Terry για τον Jake. „Def Leppard, Bon Jovi και τα likes, γεγονός που εξηγεί την υπερβολική ποσότητα σόλο κιθάρας. Ειδικά στο τελευταίο μας EP, Το Γλιχείναι

Η κυκλοφορία του πρώτου τραγουδιού, Μια Τελευταία Ευκαιρίαακολούθησε το ΕΚ, Δείτε τις φωτογραφίεςτο 2019. Όλα τα κομμάτια ηχογραφήθηκαν στο σπίτι, αλλά μεταδόθηκαν γρήγορα πάνω από 25.000 φορές, με το συγκρότημα να λαμβάνει την αποδοχή των κριτικών, ενισχύοντας μια ήδη ταχέως αναπτυσσόμενη φήμη.

Λοιπόν, τι γίνεται με την ολοκαίνουργια κυκλοφορία τους;

Στο τέλος του 2021, ο Cuecliché άρχισε να παρακολουθεί demos για το νέο EP, αλλά μια παγκόσμια πανδημία διέκοψε τη διαδικασία. Χάρη στα θαύματα της σύγχρονης τεχνολογίας, ωστόσο, το συγκρότημα συνεργάστηκε εξ αποστάσεως, με αποτέλεσμα περισσότερες «εκδόσεις» κάθε τραγουδιού από ό,τι οι προηγούμενες κυκλοφορίες μαζί, και είχε ως αποτέλεσμα Το κλισέ, το καλύτερο EP του Cuecliché μέχρι σήμερα. το συγκρότημα αναπτύσσεται οργανικά, χτίζοντας σε εκείνα τα προηγούμενα κομμάτια, διευρύνοντας τους μουσικούς ορίζοντες. Ο Terry αποκάλυψε ότι όλα τα τέσσερα κομμάτια τελείωσαν και ηχογραφήθηκαν στην παιδική κρεβατοκάμαρα του Jake: «Οι γονείς του τον άφησαν να το μετατρέψει σε ένα είδος στούντιο! Το κάνουμε να δουλέψει, ελπίζουμε;»

Το Κλισέείναι θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις μήνες, ξεκινώντας με το κομμάτι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΟΡΟΣ στις 18 Αυγούστου, λίγο πριν τα παιδιά βγουν για περιοδεία. Τα υπόλοιπα κομμάτια του EP θα εμφανιστούν εδώ μόλις κυκλοφορήσουν.

«Θα παίξουμε μερικές παραστάσεις για να προωθήσουμε αυτήν την κυκλοφορία», αποκαλύπτουν με έναν φυσικό αέρα ενθουσιασμού. „Επαιζαν Herts Pride στο Cassiobury Park, στο Watford, και μετά κατευθυνόμαστε προς West Street Live στο Σέφιλντ, Το υπόστεγο στο Λέστερ, το ΠροφυλακήΛίβερπουλ και μετά Λονδίνο… στο Βιολιτζήςs Αγκώνας.» Ένα είδος επιστροφής στο σπίτι, αποκαλύπτει ο Terry, καθώς ο Cuecliché ξεκίνησε τη ζωντανή του καριέρα στο παγκοσμίως διάσημο Βιολιτζήςs αγκώνας, έκτοτε θα κάνει εμφανίσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων 6 mini περιοδειών που οργανώνονται από μόνοι τους. Ήταν προγραμματισμένο να υποστηρίξουν Ο Κάμπος Λευκός Τσ το 2020, αλλά δυστυχώς λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε η περιοδεία.

Οι ζωντανές εμφανίσεις τους έχουν γρήγορο ρυθμό, έντονες υποθέσεις, γνωστές πλέον για την πλήρη αλληλεπίδραση του κοινού. «Συλλογικά ο στόχος μας είναι να βγούμε εκεί έξω και να παίξουμε αυτά τα τραγούδια όσο περισσότερο μπορούμε και να επιστρέψουμε στη δουλειά για νέα μουσική. Αυτό θα είναι πιθανώς το τελευταίο ‚EP‘ που θα κυκλοφορήσουμε», αποκαλύπτει ο Terry. «Από εδώ θα ακολουθήσουμε πιθανώς τον δρόμο της κυκλοφορίας singles, απλά θύμα των καιρών. Μεμονωμένα ο Τζέισον και ο Τζέικ τρέχουν και οι δύο το δικό τους YouTube κανάλια που σιγά-σιγά μεγαλώνουν ένα πολύ δυνατό κοινό», προσθέτει περήφανα, τονίζοντας την αίσθηση του οικογενειακού δεσμού που μοιράζεται τόσο προφανώς η τριάδα.

Αλλά, του νέου EP; Μπορούν τα παιδιά να μας οδηγήσουν στις πίστες;

«Απολύτως», λέει ο Terry.ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΟΡΟΣ», το κομμάτι που βοηθάει σχεδόν να φέρει το νέο EP στη ζωή, – μια πινελιά Άθροισμα 41 με μια υποκείμενη και ευχάριστη πρώιμη-Green Day ενεργητικός ρυθμός αδυσώπητης στάσης – «είναι ένα ανοιχτό αντίο σε όλους τους ανθρώπους στη ζωή που βλέπεις για τελευταία φορά χωρίς να το καταλάβεις, σχολικούς φίλους με τους οποίους ορκίζεσαι ότι θα κρατήσεις επαφή αλλά ποτέ δεν θα κάνεις, συναδέλφους με τους οποίους χάνεις την επαφή κ.λπ.… Είναι κάτι Πάντα πίστευα ότι είναι τρελό, ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στη ζωή που αποκαλούσα φίλους που μπορεί να μην τους ξαναδώ. Και θα φανταζόμουν ότι αυτό το πράγμα συνέβη πολύ περισσότερο χωρίς ένα σωστό αντίο λόγω της Πανδημίας, όλα εκείνα τα παιδιά που δεν πήραν τα τελευταία τους χρόνια στο σχολείο. κολέγιο ή πανεπιστήμιο.

Όχι ο Μόνοςείναι ένα απολύτως τεράστιο ύμνο, συγκινητικό τραγούδι για φίλους που κουβαλούν ο ένας τον άλλον σε δύσκολες στιγμές, ενώ Αγαπημένη εσύ είναι ένα τραγούδι που είναι εν μέρει εμπνευσμένο από την ταινία 500 μέρες καλοκαιριούκαι ήταν εν μέρει ένα τραγούδι που έγραψα στην κοπέλα που ήλπιζα μια μέρα να γνωρίσω, και από τώρα μέχρι να γράψω αυτό το τραγούδι γνώρισα κάποιον ακόμα καλύτερο, οπότε ήταν τυχερός», γελάει.

Αυτη η ΖΩΗ είναι ένα διασκεδαστικό τραγούδι γιατί είναι γραμμένο με πολύ διαφορετική οπτική. Είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τη ρουτίνα και τη δομή, να πάρουν περισσότερα από τη ζωή και, το πιο σημαντικό, να μην εγκαταλείψουν τη ζωή. Και οι δύο στίχοι έχουν διαφορετική μελωδία, κάτι που είναι ασυνήθιστο για εμάς, και στον πρώτο στίχο τραγουδώ με έναν πολύ παραμορφωμένο τόνο που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πριν.» Στη συνέχεια ο Terry αποκαλύπτει ότι θα κυκλοφορούν κάθε κομμάτι κάθε μήνα, «απλώς για να επωφεληθούν από τους αλγόριθμους κυκλοφορίας και για να βεβαιωθούν ότι έχουμε πολλά νέα πράγματα για να μιλήσουμε για να κρατήσουμε τα πράγματα ενδιαφέροντα αντί να αφήσουμε ένα EP με τη μία».

Και τι γίνεται με το έργο τέχνης: ποια ήταν η έμπνευση πίσω από αυτό;

«Πολλές από τη μουσική έχουν μεγάλα ανθεμικά σόλο κιθάρας… Υπήρχε ένα 5ο τραγούδι που προοριζόταν για αυτό το EP που είχε πολύ έντονες ροκ επιρροές της δεκαετίας του 80 σε όλη τη διάρκεια, έτσι το έργο τέχνης είναι χαλαρά εμπνευσμένο από Bon Joviμικρό, Γλιστράει όταν είναι βρεγμένο έργο τέχνης, η αμυδρή γραμματοσειρά πάνω από το μαύρο φόντο, αλλά υπάρχει επίσης μια ελάχιστα γνωστή ιστορία για το πώς το αρχικό έργο τέχνης για αυτό το άλμπουμ ήταν μια εικόνα κοριτσιών σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων με ένα χοντρό ροζ περίγραμμα, έτσι το περίγραμμα προστίθεται ως διακριτικό νεύμα σε αυτό.“

Το πρόγραμμα κυκλοφορίας για τα τέσσερα κομμάτια θα είναι το εξής και είναι διαθέσιμο σε όλες τις υπηρεσίες ροής:

1. 18/08 – Ο Τελευταίος Χορός
2. 15/09 – Όχι ο Μόνος
3. 20/10 – Αγαπητέ
4. 17/11 – Αυτή η ζωή

Συνδεθείτε με τον Cuecliché μέσω

Facebook
Ίνσταγκραμ
Κελάδημα
Spotify

Βρείτε τον τελευταίο χορό στη λίστα αναπαραγωγής ΝΕΑ ROCK 2022.

Schreibe einen Kommentar