NIBIRII 2022 Recap & Florian Interview

0
NIBIRII 2022 Recap & Florian Interview

Πριν από τρία χρόνια πήγαμε σε μια από τις καλύτερες εκπλήξεις του φεστιβάλ της χρονιάς, ΦΑΛΑΙΝΕΣ. Μετά από τρία χρόνια αυτό το μονοήμερο φεστιβάλ επιτέλους επέστρεψε. Προς έκπληξή μας, αυτό το φεστιβάλ ήταν πλέον διήμερο με κάμπινγκ. Με μια φανταστική σύνθεση που περιλαμβάνει Reinier Zonneveld, Ντέμπορα Ντε Λούκα, Κρασιά Vici, Σύναξη μαγισσών, Νέτσκι, Φοξ Στίβενσον και πολλά άλλα, είχαμε υπέροχο ηλιόλουστο καιρό και μεγάλη ποικιλία μουσικής για να διαλέξουμε με μια εξαιρετική τοποθεσία, μια καλή επιλογή φαγητού και ακόμη και μια λίμνη για κολύμπι.

Με μια μεγάλη ποικιλία από Goa, trance, techno και drum & bass, η μουσική επιλογή ήταν στο ίδιο επίπεδο με αυτό που περιμέναμε από αυτό το φεστιβάλ. Οι τέσσερις σκηνές για να χορέψετε και να απολαύσετε αυτούς τους καλλιτέχνες όπου η πυραμίδα της Γκόα, ο Πύργος Techno, το Δάσος DnB και η Κρυφή Σκηνή, με την κρυφή σκηνή να είναι μια νέα προσθήκη. Κρυμμένο ανάμεσα στα δέντρα αυτό το στάδιο είχε ένα φυσικό δροσιστικό αποτέλεσμα από τον ωραίο ζεστό ήλιο. Περάσαμε καταπληκτικά στο φεστιβάλ, η φιλοξενία ήταν υπέροχη, οι άνθρωποι ήταν φιλικοί και η μουσική ήταν καταπληκτική.

Noisa και Skrillex

Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη στο DnB Forest ήταν το Σάββατο όπου οι θρύλοι Noisa έπαιξαν μια από τις αποχαιρετιστήριες συναυλίες τους. Συνέβη κάτι που κανείς δεν περίμενε, δεν ήταν άλλο από το θρυλικό Skrillex μαζί τους στη σκηνή. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είχαμε ακούσει φήμες και ψιθύρους ανάμεσα στο κοινό του πάρτι ότι ο Noisa επρόκειτο να κάνει κάτι ιδιαίτερο σε μια από τις τελευταίες τους συναυλίες. Μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί πώς αντέδρασαν οι θαυμαστές που τον είδαν στη σκηνή μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους στην ΕΕ. Ομολογουμένως έπαιζε μόνο MC και δεν έπαιξε κανένα κομμάτι. Αλλά παρόλα αυτά αυτή είναι μια από αυτές τις στιγμές που θα μιλούν για πολύ καιρό όσοι παρευρέθηκαν σε αυτή τη λαμπρή στιγμή.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Benjamin Gelhaar, Florian Asché, Felix Dauskardt, Dominik Finkenberger (όλοι οι εργαζόμενοι της Aerochrone)

Νυχτερινοί Χρόνοι: Γεια Florain (Asché) σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να καθίσετε μαζί μας. Πόσο ενθουσιασμένος είστε που τελικά συνέβη ο Nibirii μετά την κορωνοϊό; Και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σας;

Φλοριάν: Αυτό ήταν μακράν το μεγαλύτερο έργο που είχαμε στην 6χρονη ιστορία μας, οπότε ήμασταν πραγματικά ενθουσιασμένοι μετά από 3 χρόνια αναμονής από τη μονοήμερη έκδοση του φεστιβάλ Nibirii τον Ιούνιο του 2019. Ήμασταν πραγματικά τυχεροί με τον καιρό, ο οποίος Φυσικά είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για την οποία δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, ξέραμε ότι θα έχουμε μια εξαιρετική τοποθεσία με το Badesee Düren και είδαμε πολλά χαρούμενα πρόσωπα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Συνολικά, λοιπόν, πρέπει να πούμε ότι μάθαμε πολλά και είμαστε ευγνώμονες για αυτή τη μεγάλη εμπειρία!

Νυχτερινοί Χρόνοι: Το Nibirii ήταν πριν από 3 χρόνια μια από τις τεράστιες εκπλήξεις του φεστιβάλ για εμάς. Πραγματικά το απολαύσαμε πολύ. Τι πιστεύεις ότι κάνει το Nibirii να ξεχωρίζει από άλλα φεστιβάλ;

Φλοριάν: Το Nibirii είναι μια σειρά πάρτι, που ήδη παρουσιάζουμε σε διαφορετικές τοποθεσίες όπως το Bootshaus Cologne από το 2016. Το 3-floor-concept με Goa/Psytrance, Techno και DnB μεταφέρθηκε σε ένα φεστιβάλ και έχουμε τα 3 μας stages -Goa Pyramid, Techno Tower und DnB Forest – τώρα αντί αυτού. Φέτος και τέταρτη, καθώς είχαμε τόσα πολλά υπέροχα techno acts που χρειαζόμασταν περισσότερο χώρο. Το Nibirii είναι ένα πάρτι για πολλούς ανθρώπους εδώ και πολλά χρόνια και ξέρουν τι να περιμένουν από αυτή τη μάρκα.

Νυχτερινοί Χρόνοι: Πείτε μας περισσότερα για το Aerochrone. Εκτός από τη φιλοξενία σκηνών σε διάφορα φεστιβάλ και τη φιλοξενία των δικών σας εκδηλώσεων, τι κάνει το Aerochrone τόσο ξεχωριστό;

Φλοριάν: Ξεκινήσαμε το 2016 ως δισκογραφική και μετά το ένα ήρθε στο άλλο. Καθώς όλοι προερχόμαστε από τη σκηνή των Γερμανών δημιουργών και εργαζόμασταν ήδη με τον Sarazar, έναν από τους πρώτους δημιουργούς βίντεο στη Γερμανία στο Youtube, είχαμε ένα ισχυρό δίκτυο εδώ από την αρχή. Μετά από λίγους μόνο μήνες το 2016 ξεκινήσαμε το Nibirii ως πάρτι και φιλοξενήσαμε την πρώτη μας σκηνή στο Parookaville 2016. Από τότε επικεντρωθήκαμε σε τρία πεδία – παρουσιάζοντας τα δικά μας πάρτι και σκηνές φεστιβάλ, συνδέοντας φεστιβάλ με το δίκτυο δημιουργών μας και παραγωγή/μετάδοση βίντεο και εμφάνιση μορφών. Σήμερα λοιπόν θα μας λέγαμε πρακτορείο εκδηλώσεων και παραγωγής.

Νυχτερινοί Χρόνοι: Ήσασταν μέρος του Aerochrone από την αρχή. Πώς προέκυψε αυτό και πώς καταλήξατε στη σημερινή σας θέση;

Φλοριάν: Έχω την τιμή να είμαι Διευθύνων Σύμβουλος στην Aerochrone από την πρώτη μέρα. Αλλά ξεκινήσαμε ήδη σε έναν αστερισμό που δούλευε πολύ αποτελεσματικά πριν, οπότε σχεδόν όλη η ομάδα είναι εκεί από την πρώτη μέρα και μερικά μέλη εντάχθηκαν κατά τη διάρκεια των ετών.

Νυχτερινοί Χρόνοι: Φέτος το καλοκαίρι βρεθήκαμε σε πολλά φεστιβάλ. Ένα από τα πράγματα που κάνετε εκεί είναι να χειρίζεστε κατασκηνώσεις δημιουργών. Πείτε μας σχετικά. Τι είναι και ποιος είναι ο στόχος σας με αυτές τις κατασκηνώσεις;

Φλοριάν: Φιλοξενούσαμε τις κατασκηνώσεις δημιουργών στο Parookaville και στο Sonnemondsterne το 2022, όπως και το 2019 και ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια. Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε μια πραγματικά συμβατή ομάδα δημιουργών, που κάνουν παρέα στην πραγματική ζωή. Καθώς οι κατασκηνώσεις γίνονταν όλο και μεγαλύτερες –με σχεδόν 60 άτομα στο Parookaville φέτος στην κατασκήνωσή μας– πρέπει να βρούμε αρκετές από αυτές τις ομάδες, που εξακολουθούν να είναι συμβατές όταν συναντώνται σε 4 ή 5 ημέρες κατασκήνωσης. Έτσι, επωφελούμαστε πολύ από τις επαφές με τους δημιουργούς μας που είχαμε ήδη πριν ξεκινήσουμε την Aerochrone. Ως αποτέλεσμα έχουμε πολλούς χαρούμενους δημιουργούς που γιορτάζουν μαζί το Σαββατοκύριακο και το δείχνουν στα social τους με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Καμία τεχνητή τοποθέτηση και καμία απαίτηση για αυτές δεν οδηγεί στο καλύτερο περιεχόμενο που μπορούν να έχουν τα φεστιβάλ.

Νυχτερινοί Χρόνοι: Καθώς ο ίδιος ασχολείσαι με πολλούς influencers, θα ήθελες να γίνεις και εσύ ο ίδιος influencer ή προτιμάς να μείνεις στο παρασκήνιο;

Φλοριάν: Διαχειρίζομαι το Sarazar σχεδόν 7 χρόνια τώρα και ήμουν τυχερός που είχα κάποια εμπειρία δημιουργού με το έργο Cirle Of Alchemists, όπου συνθέσαμε μουσική για πολλούς μεγάλους youtubers 2012-2016 και ταξιδέψαμε στις ΗΠΑ και την Κόστα Ρίκα με τον Sarazar . Έχω λοιπόν μια πολύ καλή εικόνα για αυτή τη ζωή και όλα όσα φέρνει μαζί της. Η θέση μου είναι εδώ στο Aerochrone, όπου μπορώ να χρησιμοποιήσω όλες αυτές τις εμπειρίες και επαφές, να τις συνθέσω σε διαφορετικές ιδέες και έργα και ελπίζω να δημιουργήσω εξαιρετικές εμπειρίες για όλους από αυτό.

Νυχτερινοί Χρόνοι: Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον με τον Nibirii; Υπήρχε κάποια διαμάχη σε εξέλιξη, το προσωπικό μου σημείο ήταν το στάδιο της πυραμίδας. Την τελευταία φορά αυτό το στάδιο ήταν τόσο υπέροχο με τον καταρράκτη και τα πάντα. Τώρα καταλαβαίνω ότι είχατε βάλει έναν τόνο λέιζερ κ.λπ., αλλά επειδή το φεστιβάλ είναι κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένιωσα ότι έλειπα εκεί.

Φλοριάν: Το φεστιβάλ Nibirii ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει το 2023 στη βάση όλων όσων μάθαμε φέτος και ελπίζουμε σε περιόδους λιγότερου προσωπικού και έλλειψης υλικού. Μιλάμε ήδη με μεγάλους καλλιτέχνες και φυσικά όλους τους επισήμους στο Düren για το επόμενο επίπεδο του Nibirii.

Καταλαβαίνουμε πλήρως ότι η επική πυραμίδα μας πρέπει να επιστρέψει μεγαλύτερη και καλύτερη το 2023. Όπως λέτε, η ιδέα μας ήταν να το κάνουμε κάπως διαφανές για να διατηρήσουμε την υπέροχη θέα στη λίμνη και ταυτόχρονα να βάλουμε τόνους λέιζερ, πυρό και καπνός πάνω του για να έχει ένα πολύ ιδιαίτερο οπτικό. Αυτό το οπτικό ήταν υπέροχο τη νύχτα, όπως νομίζουμε, αλλά δεν λειτουργούσε πολύ καλά τη μέρα. Μάθημα λοιπόν και θα υπάρξει μια άλλη πυραμίδα το 2023!

Νυχτερινοί Χρόνοι: Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Φλοριάν: Σας ευχαριστώ που με έχετε!

Schreibe einen Kommentar